کدام ظروف برای پخت غذا مناسب ترند؟
سلامتی از مهم ترین دارایی های هر فردی می باشد که باید در حفظ سلامتی بدن بسیار مراقب و حساس بود. غذاهایی که می خوریم به طور مستقیم بر روی سلامت بدن ما تاثیر گذار هستند بنابراین علاوه بر دقت در انتخاب مواد غذایی سالم باید به نحوه ی پخت و ظروف پخت و پز نیز دقت کنیم چراکه برای سلامت غذا بسیار مهم هستند، یکی از سالم ترین و مناسب ترین ظروف برای پخت و پز ، ظروف سنگی هستند که در این مقاله سعی کرده ایم تا در مورد آن ها و خواص و مزایای ظروف سنگی صحبت کنیم.
ظروف سنگی
یکی از ظروف بسیار مناسب برای پخت و پز ، ظروف سنگی می باشند ، جالب است بدانید که در ساخت ظروف سنگی هیچ ماده ی خارجی وجود ندارد و کاملا طبیعی هستند به همین سبب از دیر باز مورد توجه طب سنتی قرار گرفته اند.
مزایای ظروف سنگی
همان طور که می دانید در گذشته های دور بیشتر ظروف سنگی یا سفالی بوده اند ، پخت غذا در این ظروف خاصیت ها و مزایای بسیار بسیار زیادی دارد اما در اینجا ما تنها به برخی از این مزایا اشاره خواهیم:
سلامتی بدن و تامین مواد معدنی
پخت غذا در ظروف سنگی به علت خاصیت مغناطیسی که دارند سبب تامین آهن مورد نیاز بدن می شود همچنین به علت معدنی و طبیعی بودن این ظروف برخی دیگر از مواد طبیعی و معدنی بدن را نیز تامین می کنند از این رو سلامت بدن را حفظ می کنند.
حس آرامش
ظروف سنگی سالم ترین و مناسب ترین ظروف برای پخت غذا هستند. می توان گفت که چون انسان از خاک است و ظروف سنگی و سفالی نیز با ذات و فطرت انسان سنخیت دارد ، برای انسان به عنوان یک آرامش دهنده تبدیل می شود بنابراین ظروف سنگی و سفالی بسیار مناسب می باشند.
امروزه ظروف مختلف با جنس های مختلف و متنوعی نظیر: تفلون، سرامیک، لعبابی، استیل، چدن، شیشه ای و…. تولید می شوند که هر کدام به مرور زمان باعث ایجاد انواع سرطان ها می شوند و به مرور زمان قسمتی از بدنه ی این ظروف وارد غذا می شوند ، در نتیجه به بدن ما منتقل می شود که سرانجام تاثیر بسیار بسیار بدی بر روی مواد غذایی طبخ شده در ان ها می گذارند که سلامتی بدن و افراد را به خطر میاندازد.
صرفه جویی در سوخت
غذا در ظروف سنگی با کمترین حرارت می تواند به بهترین شکل ممکن پخته شود چراکه ضخامت دیواره های آن زیاد است و جرم ان بیشتر است به همین سبب گرما، انرژی و حرارت بیشتری را درون خود ذخیره می کند در نتیجه باعث صرفه جویی در سرخت می شود.
گوارا بودن غذا
طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف بسیار خوش مزه و خوش طعم است. شاید جالب باشد که بدانید طبق احادیث امام رضا علیه السلام نیز پختن غذا در ظروف سنگی را گوشزد کرده و مردم را ترغیب به استفاده از ظروف سنگی کرده اند.
سرعت پخت
سرعت پخت در دیگ سنگی زیاد تر از ظروف رایج است و چیزی شبیه دیگ زودپز عمل می کند. هر نوع گوشتی داخل این دیگ سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد. در این دیگ ها به دلیل ضخامت دیواره ها و درب آن، توزیع حرارت از تمام جهات به غذا صورت می گیرد و باعث زود پختن آن می شود.
نسوختن غذا
به دلیل نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن این ظروف و در نتیجه داغ نشدن زیاد، آب غذا خشک نمی شود و غذا نمی سوزد اما اگر حرارت زیاد بود و ساعاتی طولانی ظروف سنگی بر روی گاز باشد ممکن است باز هم غذا بسوزد اما باید توجه داشته باشید که در ظروف سنگی غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا مقدار سوختگی غذا کمتر می شود.
صرفه جویی در مواد شوینده
شستشوی ظروف سنگی بسیار راحت و حتی بدون مواد شوینده است به طوری که حتی تنها با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند چراکه غذاهای پخته شده با آن آبکی است کمتر کثیف می شود. همچنین به دلیل کم بودن شعله احتمال سوختن غذا در آن کمتر است و غذا کف آن نمی چسبد.
سازگار با محیط زیست
از مزایای دیگر ظروف سنگی این است که چون این ظروف سنگی از سنگ طبیعی ساخته شده اند کاملا سازگار با محیط زیست هستند و هیچ آلودگی ندارد.
استفاده از ظروف سنگی
استفاده و نگهداری از ظروف سنگی نکات خاص خود را دارد که باید آن ها را در نظر داشته باشید تا عمر ظروف سنگی خود را افزایش دهید و به درستی از ان ها استفاده نمایید. نکات مربوط به شرایط نگهداری و استفاده از ظرف سنگی را می توانید در دیگر مقالات همین سایت مطالعه کنید.