روش ترمیم ترک دیگ سنگی
دیگ سنگی علاوه بر این که جزو سالم ترین ظروف برای آشپزی می باشد و طعم آبگوشتی که در آن طبخ میشود را فوق العاده می کند هر کسی دیزی دیگ سنگی را خورده باشند بعید است که طعم از زیر زبانش برود. ظروف سنگی علاوه بر آشپزی جزوه صنایع دستی کشور ما قرار دارند و برای اینکه ماندگار باشند باید به درستی از آنها استفاده و نگهداری نمود. ظروف سنگی از بقیه ظروف استثنا نیستند و باید از آنها درست نگهداری نمایید و اگر مشکلی پیش آمد باید بدانید که چگونه و چطور آن را برطرف نمایید. ما در این مقاله در مورد روش های ترمیم ترک دیگ سنگی صحبت می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ترمیم ترک دیگ سنگی
اگر دیگ سنگی شما ترک برداشته است نگران نباشید زیرا به روش های مختلفی میتوانید این ترک را برطرف کنید در زیر دو روشی که برای تمرین ترک دیگ سنگی وجود دارد را بیان میکنیم:
روش اول: اولین روش برای ترمیم ترک دیگ سنگی وجود دارد این است که داخل ظرف سنگی خود را پر از آب کنید و بعد یک قاشق زردچوبه به همراه یک قاشق نشاسته و یک قاشق رب گوجه فرنگی و حدود ۲۵۰ گرم دنبه را داخل آن بریزید بر روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد و پس از آن بگذارید حدود ۱۰ دقیقه هم در نقطه جوش بجوشد پس آن را خاموش کنید و صبر کنید تا کاملا سرد شود. بعد از اینکه دیگ سنگی سرد و خنک شد آن را بشویید و استفاده نمایید.
روش دوم که برای تعمیر ترک دیگ سنگی وجود دارد بدین صورت است که شما باید سفیده تخم مرغ را با آهک یا پودر خاک همین سنگ مخلوط نمایید تا یک خمیر شل حاصل شود سپس داخل و خارج دیگ سنگی را از هرگونه ماده غذایی تمیز و پاک نمایید پس از این خمیر را هم به داخل و هم به خارج دیگ مخصوص آن نواحی که دارای ترک است بمالید و چند ساعت به آن زمان بدهید تا خمیر کاملا خشک شود پس از آن دیگ سنگی را بشویید و از آن استفاده نمایید، متوجه می شوید که ترک برطرف شده است.
دلیل ترک خوردن دیگ سنگی
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که چرا دیگه سنگی ترک میخورد؟ دلایل مختلفی ممکن است برای ترک خوردن دیگه سنگی وجود داشته باشد به آنها اشاره میکنیم، سعی کنید باعث آگاهی از این روش ها و اجتناب از آنها از ترک دیگسنگی خود جلوگیری نمایید.
- در هنگام پخت و پز با ظرف دیزی سنگی آن را روی حرارت و شعله زیاد گذاشته اید زیرا هنگام پخت و پز با ظرف سنگی باید حرارت ملایم باشد.
- زن را ابتدا آب بندی نکرده و استفاده نودهاید، برای استفاده از دیگ سنگی ابتدا باید آن را آب بندی کنید.
- دیگ سنگی خود را سرد و گرم نموده اید، بگذارید کاملاً سر شود سپس آن را بشویید.
- در حالی که دیگ سرد است آن روی شعله قرار ندهید.
- در هنگام پخت غذا در دیگ سنگی حواستون به مقدار آب تبخیر شده غذا نبوده و آب غذا خشک شده و دیگ سنگی بدون آب و خشک روی شعله باقی مانده است در نتیجه ترک خورده است.
چند نکته دیگر در مورد ترک دیگ سنگی
- که اگر دیگ سنگ شما مقدار بسیار کمی پس میدهد ترک آن کم است در این صورت قابل تعمیر است اگر ترک زیاد باشد قابل تعمیر و نیست فقط می تواند از آن به عنوان دکور در آشپزخانه خود استفاده کنید.
- پس از خرید دیگ سنگی داخل آن آب بریزید و چند دقیقه صبر کنید اگر از دیوار و کف دیگ سنگی آب بیرون نیامد این دیگ سالم است اگر ظرف داره رنگ های شبیه ترک خوردگی باشد ایرادی ندارد.
چند نکته مهم برای استفاده از دیگ سنگی
در ابتدا قابلمه را با دستمال خشک کرده و به طور کامل تمیز نمایید تا هرگونه خاک بر جای مانده ناشی از تراش از سطح قابلمه پاک شود. دیگ را بشویید تا خاکی روی سطح آن باقی نماند و کاملا تمیز شود سپس چند ساعت زمان دهید تا خشک شود پس از خشک شدن دیگ تمامی قسمت های داخلی و بیرونی آن را با روغن دنبه یا روغن مایع چرب کنید. می توانید روغن گرم شده را با زردچوبه مخلوط نمایید و آن را به تمام سطح به مالیده و آغشته کنید، در مرحله بعد ظرف که کاملاً چرب شده است در جای گرم به مدت یک روز قرار دهید تا این چربی ها کاملا به خورد قابلمه برود حالا دیگر میتوانید از دیگ سنگی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که هر چه دیگ چرب تر باشد استحکام آن هم بیشتر می باشد.
روش های استفاده از قابلمه سنگی
- در زمان پخت و پز آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
- فقط غذاهای آبدار را در دیگ های سنگی طبخ نمایید، دقت کنید که هیچگاه داخل ظرف کم آب و خشک نشود حتما هنگام حمل ظروف سنگی احتیاط کنید تا دچار ترک خوردگی و شکستگی نشوند.
- در صورتی که زمان پخت آب غذا کاهش پیدا کرد مقداری آب به آن اضافه نمایید.
- جوشاندن شیر در ظروف سنگی ممنوع میباشد. به ظروف بسیار آسیب وارد میکند
- زمانی که ظروف سنگی هنوز داغ هستند، آنها را نشویید تا دچار تغییرات دمایی نشوند. بهتر است مقداری زمان بدهید سپس آن را بشویید.
- انواع خورشت های آبدار می توانید در آن طبخ نمایید اما پخت برنج در این ظروف امکان پذیر نمی باشد.
- سطح داخلی و خارجی دیگه سنگ باید همیشه مقداری چرب می باشد، بنابراین در شستن این ظروف وسواس به خرج ندهید و زیادهروی نکنید.
خواص و ویژگیهای قابلمه های سنگی
- غذا در این ظروف به هیچ وجه نمی سوزد.
- بعد از خاموش کردن شعله غذا تا مدت زیادی گرم باقی میماند.
- شستن ظرف ها بسیار راحت می باشد
- جنس سنگ به گونهای است که باقیمانده غذا در اطراف آن پخش نمی شود.
- پخت غذا در ظروف به آرامی انجام میشود و مانند یک آرام پز عمل می کند و غذا کاملاً پخته می شود.
- این ظروف دارای خاصیت ضد چسبندگی میباشد که هیچگاه از بین نخواهد رفت.